Kalp Sağlığı İçin Kuruyemiş Ve Beslenme Önerileri Nelerdir?


Kalp dostu olarak bilinen kuruyemişler, kalp ve damar sağlığı konusunda destekleyici kuruyemişlerdir. Kalp dostu kuruyemişler içerisinde en çok bilinenler şu şekilde sıralanmaktadır:

·       Ceviz

·       Fındık

·       Badem

·       Kabak Çekirdeği

Bu kuruyemişlerin içerisinde E vitamini, Omega-3 gibi kalp sağlığına yönelik önemli etkiler sunan vitamin ve mineraller bulunmaktadır. Gün içerisinde bir avuç kadar tüketilmesi halinde hem kalp hastalıklarını önlemekte hem de mevut kalp hastalıklarına yönelik tedavi edici içerikler sunmaktadır.

Kalp Sağlığı İçin Beslenme Önerileri Nelerdir?

Kalp sağlığı ile ilgili olarak sunulan beslenme önerileri, tüketilen besinler ile birlikte aynı zamanda tüketim ölçülerini de içermektedir. Şu şekilde sıralanabilmektedir:

·       Kalp ve damar hastalıkları olanların doymuş yağ içeren besinleri tüketmeleri tehlikeli olmaktadır. Bu nedenle vücudun yağ ihtiyacını yalnızca kuruyemişlerden ya da zeytinyağından alınması yeterli olmaktadır.

·       Düzenli ve dengeli beslenme de kalp sağlığı açısından oldukça önemlidir. Günde üç öğün ve küçük porsiyonlarla yemek yenmesi ve ara öğünlerde kuruyemiş tüketilmesi gerekmektedir.

·       Beslenme süreçlerinde karbonhidrat tüketiminin de azaltılması önemli olmaktadır. Özellikle damar sağlığı için yüksek karbonhidrat değerleri risk içermektedir.

·       Tuz ve şeker ağırlıklı besinlerden kaçınılması gerekmektedir. Bu nedenle kalp dostu kuruyemişler tüketiminde de çiğ olanların tercih edilmesine önem verilmesi gerekmektedir.

Besin önerilerin yanı sıra kalp sağlığı için uyku düzeni ve egzersiz yapılması da önemli olmaktadır. Bu nedenle tümüyle sağlıklı bir yaşama geçiş yapılması ve bu doğrultuda önerilerin dikkate alınması hainde hastalıklar kısa sürede normal seyrine ulaşmaktadır.



Kalp Hastaları Nasıl Egzersiz Yapmalıdır?

Kalp hastalarının egzersiz yapımı, doğru ölçülerde olmadığında risk içerebilmektedir. Çok hızlı ya da yanlış hareketleri içeren egzersizler, kalbin yorulmasına neden olabilmektedir. Bu nedenle yavaş tempolu yürüyüş en çok tercih edilen egzersizler arasında yer almaktadır.

Fitness ya da Cardio gibi egzersizlerin tercih edilmesi durumunda ise kalp ve damar hastalığı olanların mutlaka bir eğitmen eşliğinde egzersiz yapmaları gerekmektedir. Aksi durumda istenmeyen sonuçlar ile karşılaşılabilmektedir.

Kalp Dostu Besinlerin Kalp Sağlığı Üzerindeki Etkileri Nasıldır?

Kalp dostu besinlerin kalp sağlığına etkileri, öncelikli olarak içerlerindeki zengin vitaminler ve mineraller aracılığıyla olmaktadır. Bu vitamin ve minerallerin, kalbi onaran etkileri olduğu bilinmektedir.

Bu besinlerin diğer özellikleri ise doymuş yağ içeriyor olmalıdır. Besinlerin kendi içlerindeki yağ oranları kalp sağlığı için yeterli olduğu için zararlı bir yağın tüketilmesi önlenmiş olmaktadır.

Kalp Dostu Kuruyemişler Ne Kadar Tüketilmelidir?

Kalp dostu kuruyemişlerin tüketim miktarı, öncelikli olarak günlük beslenme miktarlarına göre değişkenlik göstermektedir. Fakat ceviz, badem ve fındık gibi besinlerin aynı anda tüketilmemesine dikkat edilmesi gerekmektedir.

Kalp dostu kuruyemişler ile ilgili olarak günde ortalama 4-5 adet tüketilmesinin yeterli olduğu bilinmektedir. Bu besinlerden cevizin büyük olması nedeniyle 2 ya da 3 adet tüketilmesi de yeterli olmaktadır.

Bu Yazıyı Paylaşmak İster misiniz ?
Kategoriler
Kuruyemiş Aktar ve Baharat Genel Yazılar
E-Bülten
İndirimli ürünler ve fırsatlardan ilk önce siz haberdar olmak istermisiniz?